• Pål Nes

St Rita Radio fyller 1 år

Kristus er oppstanden, Halleluja!

22.mai feirer St Rita Radio 1 år. På minnedagen for den hellige Rita i 2020 sendte vi vår første messe på nettradio. Utviklingen siden da har vært formidabel og den 10.juni får radioen egne lokaler. Det er med stor glede vi kan annonsere at St Rita Radio får et eget studio med et fremtidig radiokapell på Haramsøya. Vi kjenner en glede ved at denne delen av radioen sin utvikling skjer den 10.juni. Dette er dagen p. Arnfin Haram forlot oss i 2012, og han har en helt spesiell tilknytting til Nordøyane.

Det vil i forbindelse med studioet være overnattingsmuligheter slik at de som ønsker å komme å besøke radioen kan gjøre det, eller kanskje du bare trenger en periode i fred og ro. Uavhengig av beløp, vil alle som støter radioen økonomisk kunne benytte seg gratis av overnattingsmuligheten (gitt at det er ledig). St Rita Radio sender katolsk radio på norsk 24 timer i døgnet. Til radioen produseres det ca. 5 timer hver dag med nye program ved hjelp av frivillige. Radioen fokuserer på bønn og katekese. Vi er veldig glade for å ha startet den daglige programserien «Den katolske kirkens katekisme på ett år», som daglig bringer deler av katekismen til våre lyttere. Det er også veldig gledelig at kardinal Arborelius har bidratt i flere program. I tillegg har radioen elleve podkaster på fem forskjellige språk og pr mai har vi totalt ca. 10.000 podkast nedlastninger i uken.

St Rita TV har også sakte vokst frem. Gjennom hele det første året har St Rita TV produsert og sendt daglig messe og rosenkrans fra Vår Frue kirke i Ålesund. Vi hadde gleden av å produsere biskop Erik sin bispevielse i oktober i samarbeid med katolsk.no. Et annet høydepunkt knyttet til biskop Erik var produksjon og tilrettelegging av fasteretretten fra Vår Frue kirke i Ålesund som totalt nådde over 10.000 personer.

I det nye studioet ønsker vi å tilrettelegge for retretter som kan sendes på radioen og kanskje strømmes. Kostnaden med nytt studio er på ca. 100.000 kr eller eventuelt 150.000 kr om man skal tilrettelegge for video. Driftskostnadene for radioen nå er ca. 7.500 kr pr måned uten husleie.

Alle kostnader til utstyr, produksjon og lisenser er i stor grad dekt av våre private midler. Heldigvis har vi også vært velsignet med generøsiteten til privatpersoner som har bidratt økonomisk til prosjektet. Det er gledelig å se at flere og flere støtter radioen. Om du ønsker å støtte St Rita Radio økonomisk kan det gjøres på Vipps 650212 eller konto kontonummer 3905.10.86949.

Alt arbeid i St Rita Radio er frivillig, og ingen tar ut lønn.

Vi ønsker deg en velsignet pinse.

In Maria,

Erika Eva og Pål Johannes0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle