• Pål Nes

Preken biskop Erik - Guds hellige mor Maria

Gjennom kirkeåret, feirer vi flere tematiserte festdager viet den salige Jomfru Maria. I dag ærer vi henne simpelthen som ‘Guds Mor’. Tittelen ble tilskrevet henne ved Konsilet i Efesos i 431. Det fant snart rikt uttrykk i teologi, liturgisk poesi og billedkunst. I oldtidens kristne basilikaer, er det ikke uvanlig å finne en mosaikk av Guds Mor i apsis, over alteret, som bygningens visuelle fokus. Den uinnviede besøkende, særlig hvis han eller hun er betinget av reformasjonstiden retorikk, kan lett misforstå. Han eller hun vil tenke seg at tidligere tiders tro var preget av Mariafromhet som liksom satte Kristus i skyggen.


Les resten av preken her: https://coramfratribus.com/no/ord-om-ordet/the-mother-of-god/


St Rita Radio blir drevet som et frivillig prosjekt. Om du ønsker å støtte St Rita Radio økonomisk kan det gjøres på Vipps 650212 eller konto kontonummer 3905.10.86949.


Følg biskop Erik Varden på hans eget nettsted: https://coramfratribus.com/no/


"Erik Varden, født i 1974, er munk og biskop, oppvokst i Degernes. Han trådte inn i Mount Saint Bernard Abbey i 2002, etter ti år ved universitet i Cambridge. Pave Frans utnevnte ham til biskop av Trondheim i 2019."0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle