• Pål Nes

Pave Frans fordømmer abort og aktiv dødshjelp – menneskelivet behandles som «avfall»

Av Courtney Mares

Oversatt av Hans August Wade og Marta Wade https://www.catholicnewsagency.com/


Vatikanet, 27. september 2021, 09:00.


Pave Frans fordømte abort og eutanasi (aktiv dødshjelp), i en tale på mandag. Han sa at dagens «bruk og kast-kultur» fører til at barn blir drept og at de eldre blir kastet vekk.


«Å kvitte seg med barn er ikke noe vi vil ønske velkommen. En abortlov der barn drepes er i dag blitt en «normal» metode, en praksis som er veldig fæl. Det er virkelig mord,» sa pave Frans 27. september.


Pope Francis addresses participants in the plenary assembly of the Pontifical Academy for Life in the Vatican’s Clementine Hall, Sept. 27, 2021./ Vatican Media.


I en direktestrømming adressert til medlemmer i Det pavelige akademi for livet (se lenke: Pontifical Academy for Life) sa paven at det hjelper å stille to spørsmål for å forstå hva abort er for noe.


«Er det riktig å eliminere og å ta menneskeliv for å løse et problem? Er det riktig å ansette en drapsmann for å løse et problem? Det er dette som er abort,» kommenterte paven.


Pave Frans sa at de eldre i dag anses som «forbruksvarer» og «ubrukelige» i dagens «bruk og kast-kultur».


«Men de er vise. De er visdommens røtter i vår sivilisasjon, og den samme sivilisasjonen forkaster dem,» sa han.


Foto: Vatican Media. «Ja, i mange deler av verden finnes også den ‘gjemte eutanasiens’-lov, som jeg kaller den. Det er denne som får folk til å si: ‘Medisiner er dyre. Det holder med halvparten’. Dette betyr å forkorte de eldres liv.»


Paven la til at både abort og aktiv dødshjelp «fornekter håpet» ved å fornekte «barnas håp som gir oss liv og kraft til å fortsette, samt håpet vi har i røttene som de eldre gir oss.»


Foto: Vatican Media.


Pave Frans understreket at katolske universiteter og sykehus ikke burde gå i denne retningen.


«Dette er en vei vi ikke kan gå: kaste bort-veien,» sa han.


Talen markerte den andre gangen bare denne måneden der pave Frans ytret seg om abort med skarpt ordelag.


Da pave Frans fløy hjem fra Slovakia den 15. september, holdt han pressekonferanse på flyet og gjentok flere ganger at «abort er drap» og at det å akseptere abort og det å «akseptere daglig mord» er ett og det samme.

Det pavelige akademi for livet ble grunnlagt av pave Johannes Paul II i 1994. Det er dedikert til å promotere Kirkens konsekvente livs-etikk.


Denne uken har akademiet et møte i plenum med fokus på pandemien, bio-etikk, og fremtiden til offentlig helse. Se lenke: pandemic, bioethics, and the future of public health.


«Jeg betror og gir Jomfru Maria dette akademiets arbeid og aktivitet for å fremme og forsvare livet,» sa pave Frans i talen sin i Vatikanets Sala Clementina.




St Rita Radio samarbeider med The Catholic News Agency (CNA). Vi vil fremover legge ut nyhetssaker fra CNA enten på norsk eller engelsk. Om du vil hjelpe oss med oversettelser, ta kontakt på mail post@stritaradio.no.


St Rita Radio blir drevet som et frivillig prosjekt. Om du ønsker å støtte St Rita Radio økonomisk kan det gjøres på Vipps 650212 eller konto kontonummer 3905.10.86949.

0 kommentarer