• Pål Nes

Luke 25 - St Rita Radio Adventskalender

St Rita Radio Adventskalender


Lest av Erika

Manus redigert av Anne

Foto innledning p. Reidar

Foto og videoredigering Pål


St Rita Radio blir drevet som et frivillig prosjekt. Om du ønsker å støtte St Rita Radio økonomisk kan det gjøres på Vipps 650212 eller konto kontonummer 3905.10.86949.ADVENTSKALENDER St Rita Radio 2021


LA VÅRE LIV FORENES OG OMDANNES SAMMEN MED DEN HELLIGE FAMILIE PÅ VEI TIL BETLEHEM


I dag åpner vi luke 25 i St Rita radios Adventskalender. Hver dag helt frem til juledagen vil dere få høre noen betraktninger som vi håper kan hjelpe dere på den lange veien til Jesusbarnet som vi alle vandrer. Men det skjer ikke noe i våre liv om ikke det vi ønsker, søker og forstår gjennom troen, forenes med Gud i bønn slik at Helligånden får virke i oss. St Rita radio ønsker med dette alle dere lyttere en velsignet adventstid!


Vi leser videre et avsnitt fra Christian Schütz meditasjoner i boken Underet i stallen, krybbemeditasjoner. Vakre meditasjoner som kan hjelpe oss når vi skal forberede julen i våre hjerter. I dag hører vi om hvordan julekrybben kan virke i våre hjerter.


«Når vi står der stanser mye i vår verden opp, men også omkring i oss selv; vår travelhet, vår uro, våre bekymringer, vår angst ... og lys, fred og stillhet trenger inn i oss. Krybben blir levende og griper etter oss. Vi lar oss gripe og blir grepet. Midt i all den oppmerksomhet som krybben krever av oss, åpnes våre øyne samtidig for de små og ofte så virkelig store tingene i livet. Den lærer oss å bli overrasket, å bøye oss, å tie, å våke og ta hensyn til det lille. Stille og diskret skal vi betrakte og tenke over underet i Betlehem, la det virke å tale til oss, og la oss berøre – og bli truffet av det. Krybben vil gjerne åpne våre hjerter. Mer enn mye annet, kjenner og finner den tilgangen til hjertet. Det er dens kunst, dens gave. Selv blir vi stående foran krybben, men den står ikke stille. Den kommer til oss.» (s. 14)


Fader vår. Hill deg, Maria. Ære være.


Å Jesus, ved din Guddommelige barndom,

skjenk meg den nåde jeg nå ber deg om

(her nevner man det man vil be om) En liten stunds stillhet

hvis det er etter din vilje og til mitt sanne gode.

Se ikke på min uverdighet, men på min tro

og vis meg din uendelige barmhjertighet.


BØNN: Å Gud, du som har utvalgt din enbårne Sønn til Frelser for menneskeheten,

og som ønsket at han skulle kalles Jesus,

gi at vi en dag kan se ham ansikt til ansikt i himmelen,

ham hvis hellige navn vi ærer på jorden. Amen.

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle