• Pål Nes

Luke 17 - St Rita Radio Adventskalender

St Rita Radio Adventskalender


Lest av Erika

Manus redigert av Anne

Foto innledning p. Reidar

Foto og videoredigering Pål


St Rita Radio blir drevet som et frivillig prosjekt. Om du ønsker å støtte St Rita Radio økonomisk kan det gjøres på Vipps 650212 eller konto kontonummer 3905.10.86949.


ADVENTSKALENDER St Rita Radio 2021


LA VÅRE LIV FORENES OG OMDANNES SAMMEN MED DEN HELLIGE FAMILIE PÅ VEI TIL BETLEHEM


I dag åpner vi luke 17 i St Rita radios Adventskalender. Hver dag helt frem til juledagen vil dere få høre noen betraktninger som vi håper kan hjelpe dere på den lange veien til Jesusbarnet som vi alle vandrer. Men det skjer ikke noe i våre liv om ikke det vi ønsker, søker og forstår gjennom troen, forenes med Gud i bønn slik at Helligånden får virke i oss. St Rita radio ønsker med dette alle dere lyttere en velsignet adventstid!


I dag er det minnedagen for St. Johannes av Korset. Takket være denne kirkens helgen og mystiker får vi alle del i den gode viten om at Gud er oss uendelig nær i mørket og natten, ja, natten er det stedet dagen begynner. Og et lite lys, et lite barn skal snart komme og lyse opp i dette mørket. Med Christian Schultz i boken Underet i stallen, krybbemeditasjoner skal vi i dag se litt nærmere på den mørke hulen som vi finner i en julekrybbe fra Mexico og i Østkirkens juleikoner. Om vi vil lese om huleerfaringer i Bibelen, har vi en hel rekke fra Moses Elia, David og Saul.


I østkirkens ikoner representerer fjellet og hulen «..hele skapningen som gjennom Kristus trenger helbredelse og fornyelse. Samtidig er de et bilde på Guds mor og hennes moderskjød, som den nye skapningens førstefødte stammer fra. Den dystre hulen– et bilde på døden av natten– som hele menneskeheten og det enkelte menneske befinner seg, i viser allerede til den hule der den døde Kristus vil stige opp som den Oppstandne.» (s. 24)


«Den ensomme hulen betegner stedet for å motta, for forventningen, tilblivelsen, og åpenheten. Den gjemmer og redder, den bevarer og skjermer lyset og den tar godt vare på mysteriet.


Menneskeheten kjenner sågar en rekke hulehistorier … Nesten alltid dreier det seg om mennesker som i ensomheten og mørket i hulen har fått skjerpet sitt øye, hjerte og øre for Guds komme og nærvær i sine liv. I hulen kommer det til et møte med Gud, til avgjørelse for ham og til endring i livet. Gud følger mennesker inn i hulens avsondrethet og gir det et sikkert sted å være.


At man blir stilt overfor Gud er årsaken til at noe nytt ikke sjelden begynner i hulen. Hulen ligner til en viss grad moderskjødet som mottar det nye liv og la det vokse.» (s 75-76)


Fader vår. Hill deg, Maria. Ære være.


Å Jesus, ved din Guddommelige barndom,

skjenk meg den nåde jeg nå ber deg om

(her nevner man det man vil be om) En liten stunds stillhet

hvis det er etter din vilje og til mitt sanne gode.

Se ikke på min uverdighet, men på min tro

og vis meg din uendelige barmhjertighet.


BØNN: Å Gud, du som har utvalgt din enbårne Sønn til Frelser for menneskeheten,

og som ønsket at han skulle kalles Jesus,

gi at vi en dag kan se ham ansikt til ansikt i himmelen,

ham hvis hellige navn vi ærer på jorden. Amen.


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle